Jul

Det er ikke kun kirken, som står i julens tegn. I familien, på arbejdspladsen, i skoler, institutioner og forretninger, på gader og stræder, overalt sætter julen sit præg i december.

Julefestens historie
Kristne har fejret Jesu fødsel siden 300-tallet. I romerriget afløste festen for Jesus´ fødsel den tidligere solhvervsfest sol invictus, festen for den uovervindelige sol. I Danmark afløste den kristne jul også en solhvervsfest kaldet Yule eller Jol. Her blev det fejret, at årets hjul igen begyndte at dreje mod lysere tider. I bibelen kaldes Jesus for verdens lys, og salmerne kalder ham for den yndigste rose og himlens lys.

Juletraditioner, julepynt og historier
Til jul har alt en symbolsk betydning og en særlig historie. Maden, pynten og traditionerne. Gå på opdagelse i julens mange traditioner på disse sider. Hør en julesalme, juleevangeliet eller måske en gammel julehistorie, som du ikke kendte. Læs om julens kristne budskab og baggrund i kirkens lange historie.

kilde: folkekirken.dk

Hør nogle typiske julesalme på folkekirkens hjemmeside.